Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Πρώτευσαν σε αντιοικολογική δράση

Σουφλιάς, Πολύδωρας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Κιλτίδης και Minoan Group οι βραβευθέντες

Απονεμήθηκαν και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται:

1. Βραβείο της πυρηνοκίνητης αυθαιρεσίας

Στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά για τις θέσεις του υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, για το νέο Χωροταξικό Σχέδιο, για το όργιο ανάπτυξης και υπερεκμετάλλευσης για τουριστικούς λόγους κάθε φυσικής γωνιάς της χώρας (χιονοδρομικά, τουριστικά θέρετρα, διάνοιξη δρόμων, κλπ), για τη συμβολή του στα νέα εργοστάσια καύσης λιγνίτη και για την επέκταση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, με σοβαρές επιπτώσεις στο Θερμαϊκό.

2. Βραβείο της ασύμμετρης πυρόσβεσης

Στον πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα, για την ανεπάρκεια στο περσινό ολοκαύτωμα της Πελοπονήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας και για τη βίαιη «πυρόσβεση» των διαδηλωτών στην Πάρνηθα, ενάντια στον αποχαρακτηρισμό υπέρ του καζίνου μέρους του καμμένου δάσους.

3. Βραβείο της τσιμεντένιας κακογουστιάς

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για τη δραματική ελάττωση των χώρων πράσινου στην πόλη και ειδικά στο μέτωπο της παραλίας, το οποίο έχει πλημμυρίσει από μπετόν, με ανάθεση της διαμόρφωσης πάρκων σε κατασκευαστικές εταιρείες.

4. Βραβείο της δασικής λαμπαδηφορίας

Στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδη, για την τοποθέτησή του υπέρ της αντιδασικής «τακτοποίησης» του ζητήματος των ιδιωτικών εκτάσεων του Σέιχ Σου.

5. Βραβείο της ανυπόφορης ανάπτυξης

Στην εταιρεία Minoan Group, που επιδιώκει με διάφορες μεθοδεύσεις να οικοπεδοποιήσει τουριστικά το μοναδικό Κάβο Σίδερο στην Κρήτη, υλοποιώντας το μοντέλο της άγριας ανάπτυξης, κόντρα στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: