Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δε διαψεύδει τον εκβιασμό

Η Λαίδη Αστον απαντά στην ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τις εξοπλιστικές δαπάνες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
Το ζήτημα της εκβιαστικής εξαγοράς οπλικών συστημάτων αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, με αντάλλαγμα την εκταμίευση της περίφημης έκτης δόσης από την τρόικα, έθεσε με προφορική ερώτησή του προς τη Λαίδη Άστον στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe, αλλά η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας αρνήθηκε να 
το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.
Ο Μ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι την ώρα που οι κοινωνικές παροχές και τα εισοδήματα αντιμετωπίζουν τη μέγγενη των σκληρών μέτρων λιτότητας, οι εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας για το 2012 αυξάνονται κατά 18% και οι δαπάνες υπέρ ΝΑΤΟ 50%. Όπως έχει αναφέρει και σε γραπτή ερώτησή του, σύμφωνα με το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού του Υπουργείου Άμυνας  μεταξύ 2011 και 2025 θα δαπανηθούν 14,55 δισ. ευρώ, επιπλέον της εξυπηρέτησης ανειλημμένων υποχρεώσεων ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που οι πολίτες της Ελλάδας προϊδεάζονται για μέρες ισχνών αγελάδων και για μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία.
Ο Μ. Τρεμόπουλος ρώτησε την κ. Αστον για την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου, Αντζελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί για το θέμα της αγοράς γερμανικών και γαλλικών όπλων ως όρου για τη χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας. «Πρόκειται, αν αληθεύει, για ένα ευρωπαϊκό σκάνδαλο με τεράστια σημασία και γιατί τα κόμματα που κυβερνούν σήμερα στην Ελλάδα εμπλέκονται, αλλά και γιατί υπάρχουν μίζες τόσα χρόνια από γερμανικές και άλλες εταιρίες», είπε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: