Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Υποκρισία Μπαρόζο για τους εξοπλισμούς


Έντονη ήταν η αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων στην απόφαση του προέδρου της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, να απορρίψει ως «μη αποδεκτή» ερώτηση του ευρωβουλευτή, Μιχάλη Τρεμόπουλου, για πιθανούς εκβιασμούς της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα.
Εκβιασμούς οι οποίοι συνίστανται στο γεγονός ότι συνέδεαν την εκταμίευση της 6ης δόσης και τις γνωστές πιέσεις για την υπογραφή Σαμαρά, με την επαναβεβαίωση μυστικών συμφωνιών για 
μεγάλου ύψους παραγγελίες οπλικών συστημάτων προς τις πολεμικές τους βιομηχανίες.
Σε γραπτή δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων χαρακτηρίζει την άρνηση του κ. Μπαρόζο «μνημείο υποκρισίας», τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να θεωρεί εκτός αρμοδιοτήτων της η Κομισιόν πληροφορίες για μεγάλης κλίμακας υπονόμευση της δημοσιονομικής προσπάθειας της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή βάζει στο μικροσκόπιο και το τελευταίο ευρώ δημόσιων δαπανών, απαιτώντας από τους πολίτες όλο και πιο οδυνηρές θυσίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ως αιτιολογία για την άρνηση απάντησης, προβάλλεται ότι «η ερώτηση έχει θεωρηθεί πως υπερβαίνει τις αρμοδιότητες και τη σφαίρα ευθύνης της Επιτροπής». Η ερώτηση έθετε υπόψη της Κομισιόν πληροφορίες από ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, ρωτώντας την τι σκοπεύει να πράξει η Επιτροπή αν η αποκάλυψη ισχύει. Πλήρη κάλυψη στους γαλλογερμανικούς εξοπλιστικούς εκβιασμούς προς την Ελλάδα, έδινε η απάντηση της Κομισιόν και σε παλιότερη ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου, τον Απρίλιο του 2010, όταν δήλωναν ωμά ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας της Ε.Ε. για τις εξαγωγές όπλων προστατεύει όλες τις χώρες εκτός από… χώρες μέλη όπως η Ελλάδα!
Παράλληλα, ο Μ. Τρεμόπουλος, υπογραμμίζει και τις ευθύνες των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι η επί ένα μήνα πλήρης απουσία διάψευσης δημιουργεί εύλογες υπόνοιες και σίγουρα κάτι κρύβει. Την ίδια στάση της μη απάντησης κράτησε και η Λαίδη Άστον στο Ευρωκοινοβούλιο σε σχετική προφορική ερώτηση του Ελληνα ευρωβουλευτή, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες για ισχύ των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: