Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αγορά βιολογικών προϊόντων στο ΑΠΘ

Κάθε Παρασκευή 10.00 – 16.00

Πρόσβαση σε βιολογικά προϊόντα θα έχουν πλέον οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κάθε Παρασκευή. Το Γραφείο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, μετά την εξαιρετικά θετική ανταπόκριση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και το σχετικό αίτημα των παραγωγών μελών της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας (ΕΑΒΒΕ), αποφάσισε την πιλοτική διοργάνωση της Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση.
Η πρώτη της βιολογικής αγοράς στο ΑΠΘ έγινε στις 25 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή παραγωγοί θα πωλούν τα προϊόντα τους στους πολίτες, στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του ΑΠΘ, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι.
Στη βιολογική λαϊκή αγορά συμμετέχουν βιοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διαθέτουν προς πώληση πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, προσφέροντας πρόσβαση στην ποιότητα σε όλους τους κατοίκους του κέντρου της πόλης.
Μάλιστα, με βάση τις επισημάνσεις των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, στο εξής θα υπάρχουν περισσότεροι παραγωγοί και ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων.
Η απόφαση του ΑΠΘ να φιλοξενήσει τη βιολογική αγορά αποτελεί μια πράξη που ανοίγει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και προσφέρει ποιοτική διέξοδο στους πολίτες και στους τίμιους, καθαρούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: