Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Στις 11 Ιουλίου νέα δίκη για το Πόρτο Καράς

Συμπαράσταση στους δικαζόμενους

Για 7 φορά κάθονται στο σκαμνί στις 11 Ιουλίου οι Μ. Τρεμόπουλος, Τ. Τζίμος, Σ. Χαραλαμπίδης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή κατήγγειλαν τον Κ. Στέγγο για αυθαιρεσίες στο Πόρτο Καράς και εξαγορά συνειδήσεων.

Η δίκη αυτή έρχεται μετά από έξι αναβολές, που κατέληξαν στο να κρίνει το δικαστήριο άκυρη τη διαδικασία και αόριστες τις κατηγορίες.

Εκτιμήθηκε ότι η εξέλιξη αυτή σημαίνει δικαίωση των απόψεων των κατηγορουμένων, αφού αποδείχτηκε ότι ήταν αδύνατον να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες. Μάλιστα, έγινε αποδεκτό ότι υπάρχει έντονο το στοιχείο της αοριστίας και ως προς τα γεγονότα και ως προς τις κατηγορίες. Άλλωστε, στόχος του οικολόγου νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης και των 2 δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής ήταν η άσκηση πολιτικής κριτικής και η υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος. Παρόλα αυτά, είδαν να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους ως κατηγορούμενων, για την εντός ευλόγου χρόνου απονομή της δικαιοσύνης, κάτι που σημαίνει παραβίαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τώρα, μετά από έξι αναβολές, που συνεπάγονται και τεράστια ταλαιπωρία και έξοδα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, για να κατεβαίνουν κάθε φορά στην Αθήνα, φαίνεται πως ξεκινά μια νέα ψυχοφθόρος και χρηματοβόρος διαδικασία. Γι΄ αυτό και πρέπει να λάβει έγκαιρα τέλος, με την πίεση των πολιτών, των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

«Είναι προφανές», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, «ότι με το να σύρονται στα δικαστήρια των Αθηνών αυτοί που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες και στα σχέδια οικοπεδοποίησης στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, επιδιώκεται μια ιδιότυπη ομηρία και η οικονομική και ψυχολογική τους εξόντωση».

Μέχρι τώρα, 84 φορείς και οργανώσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές και περιβαλλοντικές και εκατοντάδες ενεργοί πολίτες, ευρωβουλευτές, στελέχη ΜΚΟ, πρόσωπα της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης κτλ από όλους τους πολιτικούς χώρους, έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους.

Το κείμενο των υπογραφών συμπαράστασης μπορεί να το βρει κανείς στην ιστοσελίδα www.ecology-salonika.org

Δικηγόροι είναι οι Ελεάνα Ιωαννίδου και Κώστας Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: