Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το πρώτο τροχαίο του 2012 με θύμα νεαρό λύκο


Ενας νεαρός θηλυκός λύκος βάρους 25 κιλών ήταν το πρώτο θύμα της άγριας πανίδας για το 2012. Μόλις τη δεύτερη μέρα του νέου έτους συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Γερανίων – Κοκκινογείων στην Ελασσόνα.
Το ζώο είχε υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη και η κατάστασή του κρίθηκε μη αναστρέψιμη, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η λύση της ευθανασίας με την τήρηση όλων των ηθικών όρων και του επιστημονικού πρωτοκόλλου.
Με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό, ο 
«Αρκτούρος» επαναπροτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.
Παρακαλεί επίσης τους οδηγούς, που διέρχονται από τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή κι ας ευχηθούμε το πρώτο τροχαίο ατύχημα με θύμα λύκο για το 2012 να είναι και το τελευταίο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: