Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το «σάπιο σύστημα» που λυμαίνεται τη Θεσσαλονίκη


Πλήρη και ουσιαστική κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο καθαρά ποινικό, όσο και στο κοινωνικό και πολιτικό, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, με αφορμή την αποκάλυψη του σάπιου τοκογλυφικού κυκλώματος που λυμαίνεται επί χρόνια τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, έχοντας οδηγήσει –όπως κατηγορείται- θύματά του ακόμη και στην αυτοκτονία.
Ο Μ. Τρεμόπουλος έκανε λόγο για δικαίωση όσων επί χρόνια υποστήριζε καθώς η εξάρθρωση του κυκλώματος τοκογλυφίας και της εγκληματικής οργάνωσης εκβιασμών, που λειτουργούσε στην Κεντρική Μακεδονία έχει και πολιτικές προεκτάσεις.
«Το κουβάρι που ξετυλίγει η αστυνομία και η Δικαιοσύνη, αποτελεί μέρος του σάπιου συστήματος, που επί χρόνια δρα στην Κεντρική Μακεδονία, με τη συμμετοχή 
(εκούσια ή ακούσια) ακόμη και πολιτικών και παραγόντων του δημόσιου βίου αποτελώντας πηγή αδιαφάνειας, οπισθοδρόμησης και σήψης», επισημαίνει ο Μ. Τρεμόπουλος.
Ο ευρωβουλευτής είχε καταγγείλει κατ’ επανάληψη αυτό το σύστημα και γι’ αυτό έχει δεχθεί πολλάκις την επίθεσή του, τη λάσπη και το βρόμικο πόλεμο. Σύστημα, το οποίο είχε πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα λαμπερά… σαλόνια του δημόσιου βίου, στις «σκοτεινές» κομματικές αίθουσες, στο θολό κόσμο της νύχτας, της παραοικονομίας και της εξουσίας.
Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς. Καταδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και μάλιστα πολλοί «επιφανείς» συμπολίτες μας είχαν συμμετοχή, αλλά κυρίως γνώριζαν την πολυετή δράση του οργανωμένου κυκλώματος.
Οι 50 και πλέον συλληφθέντες, τους οποίους οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν καλά, όπως και τα κέντρα που τους στήριξαν και στηρίζονται στους ίδιους, δείχνουν την έκταση της διαφθοράς, που επί χρόνια καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
«Σήμερα μπορεί ο κόσμος να κατανοήσει πως οι τιμητές της διαφάνειας, τα… καλά παιδιά, οι υπερασπιστές του λαού, οι εθνοσωτήρες και οι αδικημένοι έστησαν ένα μεγάλο θέατρο βρόμικων επιχειρήσεων, χειραγώγησης των πολιτών και σπίλωσης κάθε έντιμης φωνής, που πάλευε για τη σωτηρία της Κεντρικής Μακεδονίας από τα πάσης φύσεως κυκλώματα και συμφέροντα», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.
«Ο Μάρκος Καραμπέρης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, είναι γνωστός σε όλη τη… σκοτεινή Θεσσαλονίκη για τους ντόπιους πολιτικούς του φίλους και συμμετείχε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, (ειδικά σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης, με τα οικόπεδα της Ραιδεστού και την εμπλοκή του τότε νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, που είχαμε καταγγείλει). Όταν αποκαλύπταμε στοιχεία για το ρόλο του συγκεκριμένου συστήματος πριν από χρόνια, δεχόμασταν λάσπη ότι δήθεν λειτουργούμε παρασκηνιακά για την πολιτική εξόντωση ορισμένων. Σήμερα καλείται η Δικαιοσύνη (εκ νέου) να ερευνήσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτής της ‘φαμίλιας’ και να ξαναδεί την εμπλοκή και τις ευθύνες παραγόντων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Σε όλα τα επίπεδα κι όχι μόνο στο προφανές, που προκύπτει από τις κατηγορίες της ΕΛΑΣ για το κύκλωμα που σταδιακά αποκαλύπτεται. Διότι πέραν των αστυνομικού ενδιαφέροντος παραμέτρων υπάρχει και η πολιτική, που επιβάλλεται να ερευνηθεί. Ποια κόμματα και περιφερειακές παρατάξεις στήριξαν και στηρίχθηκαν σε -κατηγορούμενα πλέον- μέλη συμμοριών; Ποιοι πολιτικοί μιλούσαν… χέρι χέρι με συλληφθέντες για ‘καθαρά χέρια’, για ‘σκοτεινό παρασκήνιο’, για ‘γραφικούς’, για ‘κολλημένους’; Ποιοι έβλεπαν στο πρόσωπο του κ. Καραμπέρη ‘έναν από τους ισχυρότερους Βορειοελλαδίτες’; Τυχαία η 25ετής (κατά δήλωσή του) γνωριμία και οι κουμπαριές με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Βατοπεδίου; Η ευκαιρία για να αποκαλυφθεί στο σύνολό της η σαπίλα που επισκιάζει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία πρέπει να αποκαλυφθεί. Για να λάμψει η αλήθεια σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: