Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εφαρμόστε ό,τι προβλέπει ο «Καλλικράτης»

Την εφαρμογή των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπονται στον «Καλλικράτη» για όσους έχουν θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιο Σώκο, με αφορμή των νέων διώξεων εναντίον των αδελφών Ψωμιάδη.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήδη είναι σε αργία, αλλά ο Μ. Τρεμόπουλος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και για τον αδελφό του που εκτελεί χρέη αναπληρωτή περιφερειάρχη.
«Oι αδελφοί Ψωμιάδη δεν έχουν ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα να παρευρίσκονται σε θέσεις ευθύνης την ώρα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, γίνεται έλεγχος και είναι μπροστά σε ανοιχτές δίκες. Ζητούμε από τον κ. Σώκο να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος και δίωξη και να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του και ο Διονύσης Ψωμιάδης», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μ. Τρεμόπουλος είπε: «Ζητούμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης να ασκήσει εκείνον τον έλεγχο και τις πειθαρχικές διώξεις που αφορούν τους Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη, όσον αφορά τις ποινικές διώξεις και τις δίκες που είναι στον άμεσο ορίζοντα, πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να πράξει το καθήκον της. Σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη θα πρέπει να υπάρξει έστω και πρωτόδικη καταδίκη για να τεθεί κάποιος αιρετός σε αργία. Αυτό δε συνέβη στην περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, παρά μόνο πολύ καιρό μετά και τη δευτεροβάθμια καταδίκη του. Αυτή τη στιγμή, εφόσον και ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε βαθμό κακουργήματος, με βάση το νόμο θα πρέπει ο κ. Σώκος, ως πειθαρχικός προϊστάμενος, να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο και δίωξη».
Ο κ. Σώκος δήλωσε ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με τα άρθρα 234 και 236 του Καλλικράτη. Περιμένει από την Εισαγγελική Αρχή να του κοινοποιηθεί υπηρεσιακά η δίωξη και εφόσον προκύπτει αδίκημα ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων των αδελφών Ψωμιάδη, θα προχωρήσει στο πειθαρχικό συμβούλιο για πειθαρχικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: