Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Εγκλημα» η απερίσκεπτη κατάργηση ΟΕΚ και ΟΕΕ

Το ζήτημα της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και της ανάγκης να υπάρξει εναλλακτική λύση για αποτελεσματική παροχή των προσφερόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων, έφερε με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.
Ο Ν. Χρυσόγελος ζήτησε ενημέρωση για το κατά πόσο το σκεπτικό της κατάργησης βασίστηκε σε συστηματική μελέτη αλλά και κατά πόσο είναι πρόθυμη η Επιτροπή να στηρίξει εναλλακτικές λύσεις που θα συμβάλλουν ταυτοχρόνως στη δημοσιονομική εξυγίανση, στο αντιστάθμισμα των αρνητικών συνεπειών από την κατάργηση των δυο οργανισμών, στη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων καθώς και στην επίτευξη των στόχων για εξοικονόμηση ενέργειας κι οικολογικής – αντισεισμικής αναβάθμισης γειτονιών και κτιρίων.
«Η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικών πολιτικών που είναι απαραίτητες για να εξισορροπήσουν την τεράστια απώλεια εισοδημάτων», δήλωσε ο Ν. Χρυσόγελος. «Η κοινωνική κατοικία, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, θα έπρεπε να είναι στο κέντρο πολιτικών για τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η κατάργηση των δυο οργανισμών θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μόνο αν συνοδευόταν από σχεδιασμό για αναβάθμιση και καλύτερη οργάνωση των πολιτικών κοινωνικής κατοικίας, κοινωνικού τουρισμού και λοιπών προγραμμάτων και διασφάλιζε δημιουργικές διεξόδους για το προσωπικό τους… Αν, όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι η διάλυση -μαζί με τους δυο οργανισμούς– και των κοινωνικών πολιτικών και η απόλυση των 1.400 εργαζομένων στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων η κυβέρνηση θα έχει εγκληματήσει», τόνισε ο ευρωβουλευτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: