Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η διαπόμπευση κατηγορουμένων είναι παράνομη


Κάθε έννοια ευνομούμενης πολιτείας και σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας ή τελικά της ανθρώπινης προσωπικότητας καταπατούν χωρίς καμιά αναστολή πλέον οι κυβερνώντες και τα όργανά τους.
Η δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών των συλληφθέντων στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ξεπερνά κάθε όριο. Οπως αναφέρει η θεματική ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων «παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».
Αδιαφορούν για τους πραγματικούς παραβάτες και τους ενδιαφέρει η επικοινωνιακή διαχείριση των πάντων; Μήπως ακόμη χειρότερα πρέπει να σκεφτούμε ότι κατασκευάζουν ενόχους;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν επανειλημμένα καταδικάσει κάθε μορφή πολιτικής βίας ως αδιέξοδη και φασιστική επιλογή η οποία πλήττει τους συλλογικούς αγώνες και υπονομεύει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά. Ωστόσο η διαπόμπευση πολιτών για τους οποίους η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα αποφανθεί για την ενοχή τους, αποτελεί απαράδεκτη τακτική επικοινωνιακού λαϊκισμού και προκαλεί έκπληξη και απορία ότι οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν την άδειά τους για μια ενέργεια που σαφέστατα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο προστασίας των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
Εισαγγελική παρέμβαση άραγε θα υπάρξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: