Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αλληλεγγύη, δίκαιες πολιτικές, αντιμετώπιση της διαφθοράς

Με επικεφαλής την Eva Joly, ευρωβουλευτή και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές, γνωστή αγωνίστρια ενάντια στη διαφθορά και την οικονομική απάτη σε διεθνές επίπεδο, αντιπροσωπεία των Γάλλων Πράσινων ήρθε στην Ελλάδα για έμπρακτη αλληλεγγύη, συνέντευξη τύπου και συναντήσεις με φορείς.
Μαζί με την Eva Joly παρέστησαν και οι Γάλλοι Πράσινοι ευρωβουλευτές Karima Delli και Yannick Jadot, καθώς και Γάλλοι δημοσιογράφοι. 
Η ευρωβουλευτής των Γάλλων Πράσινων έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου με το Νίκο Χρυσόγελο και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες εκλογές, Γιάννη Παρασκευόπουλο, για την ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, ώθησης κοινωνικά δίκαιων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αλλά και την απαίτηση για αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας.
Σε κοινή δήλωσή τους Eva Joly και Νίκος Χρυσόγελος, τονίζουν: «Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ΕΕ θα συνεχίζει να ενεργεί με βάση το νεοφιλελεύθερο δόγμα για να αντιμετωπίσει μια κρίση που χρειάζεται ισορροπημένες και δίκαιες πολιτικές. Η Ευρώπη διαπράττει ένα έγκλημα ενάντια στην Ελλάδα και στους Έλληνες προωθώντας πολιτικές λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ακόμα κι αν οι δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, αυτό που επείγει είναι η αλληλεγγύη». Ζητείται κατεπείγον σχέδιο για αειφόρο ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, όχι λιτότητα, υποστηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: