Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Με το ποδήλατο στην πόρτα μας

 «Bike2Door»: Μία εναλλακτική εταιρία ταχύτατων μεταφορών με… ποδήλατα!


Της ΜΑΡΙΑΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
Τη «μόδα» του εξωτερικoύ μετέφεραν με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της εταιρίας «Bike2Door» («Με το ποδήλατο στην πόρτα»). Η εταιρία, που χρησιμοποιεί το ποδήλατο για να μεταφέρει πακέτα, γράμματα και φακέλους, είναι δημιούργημα του Κώστα Συμελίδη και μετράει ήδη περίπου 1,5 χρόνο ζωής.
Η εταιρία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αναλαμβάνει να μεταφέρει το φάκελο ή το δέμα του εκάστοτε ενδιαφερόμενου σε οποιοδήποτε σημείο του ιστορικού κέντρου επιθυμεί, σε διάστημα μίας ώρας ή ακόμα και μισής, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης.

Οι υπηρεσίες της «Bike2Door», πάντως, καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μέχρι τα όρια της Περιφερειακής Οδού. Χωρίζεται σε δύο ζώνες οι οποίες καθορίζουν και τις χρεώσεις.
Η ΖΩΝΗ 1 περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο: Λεωφ. Νίκης, Νικολάου Γερμανού, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Ηφαιστίωνος, Αγ. Δημητρίου, Λαγκαδά, Προμηθέως, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως, Κουντουριώτου.
Η ΖΩΝΗ 2 περιλαμβάνει τις περιοχές εκτός ιστορικού κέντρου μέχρι τα όρια τις Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.
Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία συνδυάζει την εξυπηρέτηση των αναγκών διανομής αγαθών, με τη χρήση ενός ήπιου μεταφορικού μέσου, φιλοπεριβαλλοντικού και διόλου επιβαρυντικού για την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. Ρύποι, επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος, θόρυβος, κυκλοφοριακό είναι άγνωστες λέξεις για μια εταιρία, που ασχολείται κατ' εξοχήν με τον κλάδο των μεταφορών.
Οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν την εταιρία είναι «ταχυποδηλάτες» και άτομα με πολύ
καλή φυσική κατάσταση, οδικές δεξιότητες και -αναγκαστικά- συνέπεια και υπευθυνότητα! Έρχονται οι ίδιοι και παραλαμβάνουν το δέμα, το γράμμα ή ό,τι άλλο προς διανομή και μεταφορά, από το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο του αποστολέα ώστε να το μεταφέρουν στον παραλήπτη.
Για να συμβεί αυτό πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα να ακολουθήσουν οποιαδήποτε διαδρομή τους ανατεθεί και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτονόητο θεωρείται ότι ακολουθούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πάντα φορούν κράνος.
Το «Bike2Door» έχει μόνο ένα κατάστημα και η δημιουργία ενός δεύτερου θεωρείται περιττή καθώς οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου είναι πλήρως καλυμμένες από τους έμπειρους ποδηλάτες. Στο παρελθόν είχαν αναστείλει για περίπου ένα μήνα τη λειτουργία του καταστήματος, αλλά επανήλθαν έχοντας προσαρμόσει τον τιμοκατάλογο τους στα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας, σε όφελος των χρηστών των υπηρεσιών τους.
Με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο εκτός από τα κέρδη του αποστολέα σε χρήμα και χρόνο (άλλωστε αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα), η εταιρία συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια για μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη Θεσσαλονίκη.
Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.bike2door.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια: