Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και τον αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας, Αναστάσιο, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ως μέλος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.
Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στα Τίρανα, από αντιπροσωπία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δυτικά Βαλκάνια στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Ο Μ. Τρεμόπουλος είναι μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής που συμμετείχε στην αντιπροσωπία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Κούκαν από τη Σλοβακία. Επρόκειτο για την τέταρτη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου με μέλη της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Αλβανίας, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής προσπάθειας σταθεροποίησης και σύνδεσης της Αλβανίας, η οποία διεκδικεί καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα μέλη της αντιπροσωπίας είχαν σειρά επαφών με τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Τόπι, την πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Τοπάλι, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα, τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος κ. Ράμα, τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, καθώς επίσης και με τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Χαλίμι. Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπίας συζήτησαν με ομάδα φοιτητών των Πολιτικών Επιστημών.
Η αντιπροσωπία επίσης συμμετείχε στη διήμερη επίσκεψή της στην 4η κοινή συνάντηση εργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας, ενώ προσωπικά ο Μ. Τρεμόπουλος, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε σημαντική προσωπικότητα της αλβανικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: