Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Δράση για την Αγρια Ζωή»



Τον ένα χρόνο φιλοξενίας της στον πολυχώρο «Μικρόπολις» γιόρτασε η «Δράση για την Άγρια Ζωή».
Το σωματείο ασχολείται με την περίθαλψη τραυματισμένων, άρρωστων ή εξαντλημένων άγριων ζώων που βρίσκουν συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα. Τα ζώα όταν κριθεί ότι είναι απελευθερώσιμα επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, ενώ για όσα διαπιστωθεί ότι απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία αποστέλλονται στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα.
Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» αν και έλαβε νομική υπόσταση ως σωματείο πριν από μόλις δύο χρόνια, πολλά από τα μέλη της ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων ακόμα και για πάνω από 20 έτη, δραστηριοποιούμενα στην ομάδα που διατηρούσε μέχρι πρότινος το ΕΚΠΑΖ στη Θεσσαλονίκη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, με επιμονή και υπομονή κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την ανεύρεση στέγης και πριν από ένα έτος βρήκε προσωρινό «σπίτι» στο Μικρόπολις. Ο χώρος, αν και δεν είναι κατάλληλος, εξυπηρετεί χάρη στη φιλότιμη και ανιδιοτελή συνεισφορά δεκάδων εθελοντών, σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες ενός Σταθμού Α’ βοηθειών για άγρια ζώα, ενώ και με την τελευταία κατασκευή στην ταράτσα του κτιρίου, τις ανάγκες προς αποθεραπεία επιπλέον νοσηλευόμενων ζώων.
Ακόμη και με αυτή τη στοιχειώδη υποδομή, η Δράση για την Άγρια Ζωή, χάρη στη συλλογική οργάνωση και λειτουργία, έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Τα μέλη της και φίλοι γιόρτασαν πριν από λίγες μέρες το γεγονός της συμπλήρωσης ενός έτους στη στέγη του «Μικρόπολις». Οσοι θέλουν να ενημερωθούν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του σωματείου μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά (mail@drasi-agriazoi.gr), τηλεφωνικά (6979914852) ή… δια ζώσης (Μικρόπολις, Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18, Θεσσαλονίκη). Μια σειρά πληροφοριών μπορείτε να έχετε στην ιστοσελίδα του σωματείου: http://www.drasi-agriazoi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: