Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτείται ο Μ. Τρεμόπουλος από ευρωβουλευτής τον Ιανουάριο

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ανήκουν στον παλιό, φθαρμένο πολιτικό κόσμο. Πριν την απαξίωση της πολιτικής τα τελευταία ένα - δύο χρόνια, έχουν βάλει στο καταστατικό τους την αρχή της εναλλαγής στο μέσον της θητείας. Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος θα παραιτηθεί από τη θέση του στην Ευρωβουλή στον Ιανουάριο του 2012 και θα δώσει τη θέση του στον επόμενο στη λίστα».
Η απάντηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την πολιτική συγκυρία στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων ήταν αποστομωτική.
«Εμείς έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες. Η αρχή της εναλλαγής είναι καταστατική ρύθμιση των Οικολόγων Πράσινων από την αρχή της δημιουργίας τους το Δεκέμβριο του 2002, που σημαίνει ότι όσοι εκλέγονται σε Βουλή και Ευρωβουλή εναλλάσσονται στο μέσο της θητείας τους. Τα δυόμισι χρόνια συμπληρώνονται στις 16 Ιανουαρίου», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου επισήμανε ότι «δεν έχουμε μια απλή κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, όπως ζήτησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι εξαρχής, αλλά μια κυβέρνηση που επιβεβαιώνει τη νεοφιλελεύθερη στροφή της χώρας αλλά και τη δεξιά και ακροδεξιά στροφή. Είναι μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δανειστών μας αλλά δε φαίνεται πως μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας. Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες και δικαιούνται την έκτη δόση, χωρίς απειλές και εκβιασμούς. Πιστεύουμε ότι το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου πρέπει να τηρηθεί. Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη προοπτική, πράσινη και αλληλέγγυα και είμαστε αυτοί που αποτελούμε μέρος της λύσης».
Σχετικά με τη συμμετοχή του στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές ο Μ. Τρεμόπουλος ξεκαθάρισε: «Θα είμαι στην πρώτη γραμμή, όσο το επιτρέψει το σώμα των Οικολόγων Πράσινων που θα αποφασίσει σε εκλογικό συνέδριο και προφανώς θα είμαστε στην επόμενη Βουλή, με μια δεμένη ομάδα και με πρότυπο το σημαντικό έργο που έχουμε παράξει και στο Ευρωκοινοβούλιο».
Αλλωστε, το 8ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, τον περασμένο Οκτώβριο, ευχαρίστησε τον Μ. Τρεμόπουλο, βγάζοντας ομόφωνα σχετικό ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: